Soluții de top pentru orașele viitorului, aduse la Cluj de firme din Israel

Soluții de top pentru orașele viitorului, aduse la Cluj de firme din Israel

Ambasada Statului Israel în România a organizat, joi, la Cluj-Napoca evenimentul hibrid ”Orașele Viitorului: Dialog Israel-România”, la care au participat ES dl David Saranga, Ambasadorul Israelului și Bareket Knafo, șeful misiunii economice a Israelului în România.  

Orașul transilvănean a fost reprezentat de dl Ovidiu Cîmpean, Directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca, dl Vasile Țopa, Rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca, dna Bianca Muntean, Director al Transilvania IT Cluster, precum și de dna Ania Pascalau, Manager al Transilvania Creative Industries Cluster, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului.

ADVERTISING

Israelul a dezvoltat numeroase soluții inteligente pentru orașe și comunități, care îmbunătățesc și simplifică semnificativ viața cotidiană a oamenilor. În ultimii ani, am stabilit un dialog important cu România, pentru a implementa și dezvolta proiectele de smart-city și pe plan local. Cluj-Napoca este un model de urmat, un oraș al inovației, de aceea sunt convins că vor urma proiecte comune Israel-România în acest sens. I-am avut alături, online, pe liderii a cinci companii israeliene de top din domeniu care și-au prezentat activitatea și care au propus  municipalității clujene proiecte de dezvoltare urbană.

David Saranga, Ambasadorul Israelului
ADVERTISING

Astfel,  pentru a răspunde nevoilor unui oraș în plină evoluție, prin acest eveniment , cele cinci companii israeliene au prezentat soluții diverse și eficiente:

  • transport în comun cu soluții de optimizare a rutelor autobuzelor (OPTIBUS),
  • stații de așteptare inteligente (URBAN DIGITAL),
  • echipamente stradale pentru asistența persoanelor cu deficiențe de vedere (STEP HEAR),
  • ameliorarea calității aerului cu echipamente de monitarizare și purificare (AURA AIR),
  • precum și îmbunătățirea serviciilor publice (ZEN CITY)
ADVERTISING

În cadrul vizitei sale la Cluj Napoca, Ambasadorul David Saranga a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, urmărind de-a lungul serilor atât filme de producție israeliană precum ”Adio, cinema, adio, tată!”, dar și pelicule internaționale.

cu-Oana-si-Tudor-Giurgiu

Vineri, domnul Ambasador a fost și la premiera documentarului ”Spion de ocazie”, regizat de Oana Giurgiu. 

De asemenea, Excelența Sa a mers la ”Muzeon”, primul muzeu inovator de istorie a evreilor din Cluj, inaugurat în urmă cu doar un an și s-a întâlnit cu dl Robert Schwartz, liderul comunității evreiești locale.

MUZEON

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇