Scufundările în costum de sirenă fac furori în China, unde a fost stabilit și un record mondial

Scufundările în costum de sirenă fac furori în China, unde a fost stabilit și un record mondial

Tot mai mulți chinezi învață să facă scufundări libere costumați în sirene. E un fel de sport nou, care în urmă cu 4 ani aproape că nu exista.

Dada Li – reprezenta Chinei în Asociația Profesională a Instructorilor de Scufundare (APIS) – spune că, practic, a inventat acest sport prin 2017.

Tânăra a povestit pentru CNN că e fasciantă de mai multă vreme de lumea din adâncuri. Dar din 2012, când a vizitat insulele Phi Phi din Thailanda, scufundările au devenit o pasiune pe viață.

https://youtu.be/66hix6gWwJU

ADVERTISING

În 2015, Dada Li a obținut o diplomă internațională de instructor și arbitru de scufundări libere.

Și a decis să își îndeplinească și un alt vis: acela de a deveni sirenă. A inspirat-o un film din anii 1980 numit Splash. În respectiva peliculă, Daryl Hannah interpretează o sirenă îndrăgostită de un american (pe care îl joacă Tom Hanks).

”Am căutat în toată lumea o coadă de sirenă cu care să pot înota. Nu era mare lucru pe piață. În cele din urmă, am găsit una utilizabilă. Și mai târziu am început să le confecționez din lycra”, a explicat Dada Li.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scufundătoarea a studiat, pe internet, imaginile postate de diverși înotători din lume, care încercau să înoate ca sirenele. A învățat și și-a dezvoltat propriul stil.

Spune că e mai dificil să înoți ca o sirenă, pentru că ai picioarele legate în coadă. Și stilul de înot trebuie să fie diferit, mai apropiat de cel al unui delfin.

https://youtu.be/uzW2PaoiFdA

Încetul cu încetul, cu ajutorul social media, acest nou sport – înotul în stil sirenă – a început să prindă la public.

Astăzi este la modă în China și începe să se dezvolte și în alte părți ale lumii. Deja există peste 100 de școli pentru așa ceva, din Singapore până în Statele Unite.

ADVERTISING

Zilele trecute, 100 de înotători costumați în sirene au înregistrat un nou record mondial pentru cel mai mare spectacol subacvatic de acest fel organizat vreodată.

Evenimentul a avut loc în acvariul unui mare complex hotelier din China. În acel acvariu trăiesc și sute de specii de pești și animale marine.

Dada Li spune că mulți dintre oamenii care se uitau la imaginile transmise pe rețelele de socializare au avut nevoie de ceva timp ca să înțeleagă că nu era ceva făcut pe calculator, ci un spectacol real, cu protagoniști care chiar se scufundau costumați în sirene.

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇