Cercetătorii au creat înghețata din lapte de iapă, o alternativă mai sănătoasă la cea tradițională

Cercetătorii au creat înghețata din lapte de iapă, o alternativă mai sănătoasă la cea tradițională

Cine nu iubește înghețata? Prea puțini, chiar dacă mai toți ne simțim vinovați dacă o consumăm prea des sau în cantități prea mari. Acum, însă, oamenii de știință au creat mai multe variante plecând de la laptele de iapă. Variante mai sănătoase decât cele tradiționale, spun ei.

Cercetătorii din domeniul alimentar de la Universitatea de Tehnologie Pomerania de Vest din Polonia au preparat mai multe tipuri de înghețată folosind lapte de iapă și diferite bacterii. Iar cei care le-au degustat au fost cuceriți.

ADVERTISING

Laptele de iapă este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă, este sigur pentru persoanele alergice la laptele de vacă și are mai puține grăsimi, scrie Interesting Engineering. În plus, conține enzime benefice și proteine care nu se găsesc în laptele de vacă.

Însă gustul este cel care va decide dacă produsul va fi sau nu de viitor. Iar cei 60 de voluntari care l-au testat s-au declarat încântați mai ales de textura cremoasă.

Înghețata din lapte de iapă are o textură mai moale datorită conținutului scăzut de grăsimi. Iar faptul că vine la pachet cu mai multe proteine nu e decât un bonus. Așa că, probabil, nu va trece mult până ce produsul va invada mai cu seamă piețele occidentale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇