Cel mai pufos dintre lilieci, care-și construiește corturi din frunze

Cel mai pufos dintre lilieci, care-și construiește corturi din frunze

Liliecii nu au chiar cea mai bună reputație, dar există o specie chiar adorabilă. Reprezentanții săi sunt albi, pufoși, frugivori și stăpânesc tehnica de a-și construi corturi din frunze. Din păcate, Ectophylla alba sau liliacul alb de Honduras se află pe lista animalelor amenințate cu dispariția.

Micuța creatură poate fi găsită în pădurile tropicale de câmpie din America Centrală, în special din Honduras până în Panama.

Cu blana sa albă pufoasă, nasul galben și urechile mari, liliacul alb de Honduras se deosebește de alte specii prin nasul său cârn și capacitatea sa de a construi „corturi” din frunze mari, scrie Live Science.

ADVERTISING

Atunci când găsește o frunză potrivită, de obicei din genul Heliconia, mica făptură mușcă și taie nervurile laterale ale frunzei, pentru a o face să se ”închidă” și să creeze un mic cort. E ascunzătoarea perfectă în care se poate odihni în voie în timpul zilei.

Știe să fie și solitar, dar să trăiască și în grupuri, iar hrana sa preferată e smochina din specia Ficus colubrinae. Acest smochin produce diferite mirosuri pentru a atrage păsările în timpul zilei și liliecii pe timp de noapte, pe care se bazează pentru înmulțire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din păcate, faptul că depinde de o singură plantă pentru hrană și pierderea habitatului nu-i fac viitorul prea liniștit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇