Cea mai veche toaletă din Japonia, grav avariată de unul dintre cei care ar fi trebuit să o apere (Foto)

Cea mai veche toaletă din Japonia, grav avariată de unul dintre cei care ar fi trebuit să o apere (Foto)

Un bărbat s-a izbit din greşeală cu maşina de cea mai veche toaletă din Japonia. Ca o ironie a sorţii, bărbatul se ocupă de conservarea patrimoniului cultural al Japoniei.

Toaleta se află lângă templul budist Tofukuji din Kyoto şi a fost construită în secolul al XV-lea, fiind considerată un important bun cultural al ţării, notează BBC.   

Incidentul s-a produs după ce bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a accelerat fără să realizeze că era în marşarier. El este cel care a anunţat poliţia că a intrat cu maşina în templu, unde s-ar fi aflat în interes de serviciu. În pozele apărute pe Internet se poate vedea că uşa veche din lemn a fost spulberată şi câţiva stâlpi de la interior au fost şi ei avariaţi.

ADVERTISING

Closetele propriu-zise au rămas intacte, dar se apreciază că va fi nevoie de multă muncă pentru a aduce structura la forma ei originală.

Cunoscută ca tōsu, această toaletă comună, nefolosită în zilele noastre, a fost construită în prima jumătate a perioadei Muromachi (1336-1573). I se mai spune "hyakusecchin", care înseamnă toaletă pentru 100 de persoane, ea fiind utilizată de peste 100 de tineri călugări, mai notează BBC, citând presa locală. 

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇