Ce se întâmplă în creier atunci când muncești în echipă

Ce se întâmplă în creier atunci când muncești în echipă

Munca în echipă aduce modificări la nivelul creierului uman, arată un nou studiu realizat în Japonia.

În momentul în care două persoane lucrează împreună la un proiect, regiuni cheie din creierul lor se sincronizează, au observat oamenii de știință, care au monitorizat 39 de perechi de voluntari care proiectau interiorul unei camere virtuale.

Echipele de câte doi lucrau prin intermediul unui ecran tactil, până când încăperea era satisfăcătoare pentru ambii membri ai echipei, scrie Science Alert.

Pe lângă monitorizarea activității cerebrale, care s-a realizat cu ajutorul unei tehnici de spectoscopie funcțională în infraroșu, participanții au fost urmăriți pentru a se detecta semne de contact vizual.

ADVERTISING

Și iată ce au observat oamenii de știință de la Universitatea Keio din Japonia: ”Populațiile de neuroni din cadrul unui creier au fost activate simultan cu populații similare de neuroni din celălalt creier atunci când participanții au cooperat pentru a finaliza sarcina, ca și cum cele două creiere ar fi funcționat împreună ca un sistem unic pentru rezolvarea creativă a problemelor”.

Cercetătorii sunt de părere că creierul fiecărui individ (care este o ființă socială) chiar funcționează mai bine atunci când socializăm, iar acest lucru l-au arătat și scanările realizate în cadrul studiului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇