Cap de urs vândut cu 14 milioane de euro? Depinde cine ”l-a împușcat”

Cap de urs vândut cu 14 milioane de euro? Depinde cine ”l-a împușcat”

Desenul unui cap de urs, realizat de maestrul renascentist Leonardo da Vinci, ar putea fi vândut pentru preţul estimativ de 14 milioane de euro în cadrul unei licitaţii care va fi organizată în iulie , conform unui comunicat al casei organizatoare, Christie’s.

Măsurând doar 7 centimetri pătraţi, „Capul de urs” este un desen realizat în punct de argint pe hârtie. Punctul de argint este un instrument de desen folosit în Evul Mediu, constând într-o tijă din argint cu vârful ascuţit.

Conform organizatorilor licitaţiei, acesta e unul dintre puținele desene realizate de Leonardo da Vinci şi aflate în colecţii particulare. Nu sunt nici opt în toată lumea.

ADVERTISING

Preţul estimat pentru vânzarea acestui desen este între 9 și 14 milioane de euro. Licitaţia va avea loc la data de 8 iulie.

Se estimează că s-ar putea depăşi preţul de peste 9 milioane de euro obţinut la o licitaţie din 2001 pentru desenul "Cal şi Călăreţ" de Leonardo da Vinci, conform Christie's.

"Am toate motivele să cred că vom depăşi un nou record în iulie pentru 'Cap de urs', unul dintre ultimele desene realizate de Leonardo care va fi scos pe piaţă", a declarat Stijn Alsteens, reprezentant al Christie's Paris.

ADVERTISING

Primul proprietar cunoscut al acestui desen este pictorul englez Thomas Lawrence. La moartea sa, în 1830, desenul a intrat în posesia dealerului său de artă Samuel Woodburn. Acesta l-a vândut casei Christie's în 1860 pentru suma de 2,5 lire sterline. Proprietarul actual se află în posesia desenului din 2008.

Desenul "Cap de urs" este expus sâmbătă la sediul Christie's din New York, urmând ca apoi să fie expus şi la Hong Kong, în cursul lunii mai. Din iunie, desenul maestrului renascentist va fi expus la Londra, unde se va afla până la organizarea licitaţiei.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇