Asul din mâneca unei insecte: Cu un ”vânt” poate ucide mai multe termite!

Asul din mâneca unei insecte: Cu un ”vânt” poate ucide mai multe termite!

Vietăți care par neajutorate au în mânecă atuuri care mai de care mai diverse și mai ciudate. E și cazul unei insecte înrudite cu molia, Lomamyia latipennis.

O poziționare propice și niște gaze emanate la momentul potrivit din anus și ucide pe loc și șase termite, au descoperit oamenii de știință, conform IFL Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Deloc întâmplător, insecta, care a urmat termitele pe toate continentele, mai puțin Antarctica, depune ouăle mereu în apropierea unui mușuroi de termite. Larvele nu trebuie decât să se apropie de termite și să lase gazul să le învăluie.

Un astfel de ”vânt” paralizează la propriu insectele, care sunt consumate de vii. Iar cele care nu sunt mâncate cel mai probabil vor muri apoi, se arată într-un studiu recent.

Citește și America, invadată de viespi gigantice. Ce-au descoperit oamenii de știință într-un cuib: „Ne-a lăsat fără cuvinte”

Chiar dacă larvele sunt mici și ai crede că nu au apărare în fața unui mușuroi de termite, realitatea e cu totul alta. Gazul emis de ele înseamnă moartea pentru termite – nu însă și pentru alte specii, după cum au descoperit oameni de știință.

Vezi și A fost descoperit parazitul care se hrănește cu limba peștilor și apoi îi ia locul. Gazda poate trăi așa și ani buni