Asul din mâneca unei insecte: Cu un ”vânt” poate ucide mai multe termite!

Asul din mâneca unei insecte: Cu un ”vânt” poate ucide mai multe termite!

Vietăți care par neajutorate au în mânecă atuuri care mai de care mai diverse și mai ciudate. E și cazul unei insecte înrudite cu molia, Lomamyia latipennis.

O poziționare propice și niște gaze emanate la momentul potrivit din anus și ucide pe loc și șase termite, au descoperit oamenii de știință, conform IFL Science.

Deloc întâmplător, insecta, care a urmat termitele pe toate continentele, mai puțin Antarctica, depune ouăle mereu în apropierea unui mușuroi de termite. Larvele nu trebuie decât să se apropie de termite și să lase gazul să le învăluie.

ADVERTISING

Un astfel de ”vânt” paralizează la propriu insectele, care sunt consumate de vii. Iar cele care nu sunt mâncate cel mai probabil vor muri apoi, se arată într-un studiu recent.

Citește și America, invadată de viespi gigantice. Ce-au descoperit oamenii de știință într-un cuib: „Ne-a lăsat fără cuvinte”

Chiar dacă larvele sunt mici și ai crede că nu au apărare în fața unui mușuroi de termite, realitatea e cu totul alta. Gazul emis de ele înseamnă moartea pentru termite – nu însă și pentru alte specii, după cum au descoperit oameni de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și A fost descoperit parazitul care se hrănește cu limba peștilor și apoi îi ia locul. Gazda poate trăi așa și ani buni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇