Asta fac girafele longevive. Avem de învățat de la ele!

Asta fac girafele longevive. Avem de învățat de la ele!

Un studiu recent realizat de oameni de știință de la Universitatea din Zurich demonstrează încă o dată ce rol benefic au prietenii, inclusiv când vine vorba despre longevitate. E drept, a fost realizat pe girafe din Tanzania.

Conform unui raport publicat de jurnalul Proceedings of the Royal Society B, girafele (femelele, pentru că ele au fost studiate, masculii părăsind grupul când ajung la maturitate) au numai de câștigat de pe urma faptului că trăiesc în grup și au legături strânse cu suratele lor.

ADVERTISING

Timp de cinci ani au fost studiate girafele din din mai multe grupuri (de 60 – 90 de exemplare) din regiunea Tarangire, arată IFL Science. S-a descoperit că girafele femele formează legături pe termen lung, iar viața lor socială are impact direct asupra longevității lor.

Citește și Aceasta e cea mai înaltă girafă din lume. E în grădina zoologică deschisă de regretatul Steve Irwin, ”Vânătorul de crocodili”

Aceste grupuri de femele au o structură foarte dinamică și alertă, care se schimbă chiar pe parcursul unei zile. Girafele au multe obstacole cărora trebuie să le facă față: lipsa hranei, dușmanii naturali, printre ei fiind și oamenii, bolile, stresul, dar o prietenă sau mai multe alături fac toate aceste provocări să fie mai ușor de trecut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Girafele comunică foarte mult între ele, furnizându-și date inclusiv despre cele de mai sus, ceea ce le mărește eficiența, au descoperit oamenii de știință. În plus, se apără unele pe altele, își ”sigură spatele” în caz de pericol și chiar în caz de avansuri nedorite de la vreun mascul.

Asta le mărește rata supraviețuirii și în final longevitatea, fiind unul dintre cele mai importante aspecte în viața lor.

Vezi și Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇