Armata SUA va testa pe soldați o pilulă împotriva îmbătrânirii

Armata SUA va testa pe soldați o pilulă împotriva îmbătrânirii

De anul viitor, Comandamentul de Operațiuni Speciale (SOCOM) din cadrul armatei americane va începe să testeze o pastilă experimentală, care ar putea să prevină efectele îmbătrânirii asupra soldaților.

Pilula, în fapt un stimulent alimentar, nu e menită să îmbunătățească performanțele soldaților, ci doar să le mențină pe termen mai lung.

Prin inundarea sistemului soldaților cu molecule NAD+ adiționale, se dorește prevenirea apariției leziunilor asociate îmbătrânirii și îmbunătățirea capacităților fizice și mintale, în ciuda timpului care trece.

ADVERTISING

În plus, se urmărește ca performanța soldaților să nu scadă pe parcursul carierei acestora, după cum arată Futurism.

„Aceste eforturi nu vizează crearea trăsăturilor fizice care nu există deja în mod natural. Experimentul are ca scop îmbunătățirea pregătirii forțelor noastre pentru misiuni prin sporirea performanței care de obicei scade odată cu vârsta”, a explicat Tim Hawkins, purtător de cuvânt al SOCOM și comandant al Marinei SUA.

Citește și Cercetătorii au reușit, în premieră, inversarea unei părți din procesul de îmbătrânire umană. Telomerii au fost prelungiți cu 20%!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă testul va avea rezultatul scontat, pastila ar putea deveni accesibilă publicului larg ca un ”tratament” pentru longevitate.

Vezi și Am putea ajunge să trăim 120 de ani? Un tratament pe şoareci vine cu concluzii surprinzătoare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇