Arheologii israelieni au descoperit un ou vechi de 1.000 de ani. A fost spart din greșeală în laborator

Arheologii israelieni au descoperit un ou vechi de 1.000 de ani. A fost spart din greșeală în laborator

Arheologii israelieni au făcut o descoperire extrem de rară în zona antică a orașului Yavne din Israel. Oamenii de știință au găsit un ou de găină vechi de 1.000 de ani.

În mod surprinzător, oul a rămas intact în pământ timp de atâția ani. Din păcate, însă. a fost spart din greșeală în laboratorul arheologilor din cadrul Autorității Antichităților din Israel (IAA).

„Am fost șocați când l-am găsit. Uneori mai găsim fragmente de coji de ouă, însă un ou întreg este extraordinar!”, a spus Alla Nagorsky, arheolog la IAA, conform Futurism.

ADVERTISING

Omul de știință a explicat că incidentul nu a avut un efect semnificativ asupra valorii arheologice. O parte din gălbenuș a rămas în coajă și a fost trimis pentru analizarea ADN-ului.

Citește și A fost descoperit cel mai bine conservat rinocer lânos (Video)

Arheologul a declarat că oul ar fi fost oricum spart la un moment dat, pentru a-i fi studiat conținutul.

Alte descoperiri făcute de arheologi în același sit includ trei păpuși din os, tipice aceastei zone în secolul XI, și o lampă cu ulei.

În ciuda accidentului din laborator, arheologii sunt extrem de încântați de descoperire, mai cu seamă că ouă întregi, atât de vechi, sunt rareori descoperite. „Chiar și la nivel global, aceasta este o descoperire extrem de rară”, spun ei.

ADVERTISING

Vezi și „Ingredientele vieții” au fost descoperite în Australia. Cât de vechi sunt


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇