Aparatul revoluționar care face analize la domiciliu (Video)

Aparatul revoluționar care face analize la domiciliu (Video)

BeamO, un dispozitiv multifuncțional, le oferă utilizatorilor date medicale care în mod normal pot fi obținute prin analize medicale.

Compania franceză Withings a prezentat la expoziția de tehnologie CES 2024 de la Las Vegas primul instrument 4 în 1 de monitorizare a sănătății, denumit BeamO. Acesta măsoară temperatura, face eletrocardiograme, verifică sănătatea plămânilor și citește nivelurile de oxigen din sânge, relatează Euronews.

Dispozitivul folosește patru senzori - unul de temperatură, un stetoscop, un senzor pentru EKG și un oximetru. Stetoscopul digital este folosit pentru captarea semnalelor acustice din piept sau de pe spate, pentru măsurarea inimii și a plămânilor.

[EN] BeamO — The world’s first multiscope

Withings a anunțat că BeamO poate fi folositor pentru familii, dar în special pentru persoanele cu boală pulmonară obstructivă cronică (bronșită și emfizem pulmonar) sau astm, precum și pentru cei care ajung mai greu la doctor.

ADVERTISING

După procesarea datelor, acestea sunt transferate în aplicația Withings din telefon, iar rezultatele pot fi transmise doctorului. Această tehnologie va juca un rol esențial și în telemedicină, a transmis compania.

Dispozitivul va costa 250 de euro. Withings nu a anunțat, deocamdată, data lansării, dar își propune ca acesta să ajungă pe piață în vară. Deocamdată, BeamO e în faza obținerii aprobărilor de la Comisia Europeană și Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA).

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇