Alcoolul nu schimbă felul în care-i vezi pe cei din jur. În niciun caz nu-i face mai frumoși. Altceva se întâmplă

Alcoolul nu schimbă felul în care-i vezi pe cei din jur. În niciun caz nu-i face mai frumoși. Altceva se întâmplă

Un nou studiu contestă ceea ce miturile și bancurile spun, respectiv că ești atractiv în funcție de cât a băut privitorul. Realitatea stă cu totul altfel, au arătat oamenii de știință americani.

Cercetarea, publicată în Journal of Studies on Alcohol and Drugs, a presupus ca cercetătorii de la Stanford și Pittsburgh (SUA) să supună unor teste de laborator 36 de bărbați, unele implicând alcool, altele, nu.

În ambele sesiuni, bărbaților li s-au arătat imagini și videoclipuri cu potențiale partenere și au fost rugați să le evalueze nivelul de atractivitate. Au făcut acest lucru și după ce au băut alcool, dar și în lipsa acestuia.

ADVERTISING

Autorii studiului au constatat că, „deși alcoolul nu a afectat evaluările tradiționale (percepția asupra atractivității fizice), el a crescut probabilitatea de a alege să interacționeze cu oameni mai atrăgători”, scrie Interesting Engineering.

Cu alte cuvinte, alcoolul este „curaj lichid” pentru cei care îl folosesc, dar nu deformează chiar atât realitatea, în niciun caz făcându-i pe ceilalți să pară mai atrăgători în ochii celor care l-au consumat, spun autorii cercetării.

Trebuie remarcat totuși că studiul este limitat, deoarece a evaluat doar bărbați și a fost realizat într-un cadru foarte controlat, de laborator. În viața de zi cu zi lucrurile ar putea sta altfel, punctează chiar oamenii de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇