A fost văzut unul dintre cei mai mari pești Lună observați vreodată!

A fost văzut unul dintre cei mai mari pești Lună observați vreodată!

Un pește Lună de dimnensiuni greu de imaginat a fost zărit cu totul întâmplător în Laguna Beach, California.

Acesta a înotat o vreme lângă doi paddleboarderi, fiind fotografiat. De atunci, imaginile au devenit viral. Potrivit celor doi, peștele a petrecut circa 30 de minute în vecinătatea lor, după care s-a scufundat și a dispărut în adâncuri, relatează Live Science.

Dimensiunile peștelui uriaș sunt necunoscute, dar se știe că un paddle board are o lungime de 4,3 metri, așa că, judecând după fotografii, peștele-Lună avea probabil o lungime de 2,7 - 3 metri, au spus ei.

ADVERTISING

Dacă așa stau lucrurile, atunci specimenul fotografiat ar fi mare decât cel mai greu pește osos văzut până acum: un pește-Lună-scurt (Mola alexandrini) de măsura 2,7 metri lungime și de 2.300 de kilograme, înscris în 1996 în Guinness World Records.

La categoria lungime, recordul îi aparține unui alt pește-Lună capturat recent: un M. alexandrini de 3,2 metri lungime și de 2.000 kg, capturat și eliberat înapoi în apă.

Când au pornit, cei doi paddleboarderi, Rich German și prietenul său Matt Wheaton, sperau să observe delfini. În schimb, au dat nas în nas cu peștele-Lună, a povestit German. „Am văzut astfel de pești de multe ori, așa că știam ce este, dar de obicei se află mai departe în larg și nu sunt atât de mari”, a declarat el.

ADVERTISING

Intreresant e că, la această specie, spre deosebire de uriașii lor părinți, ”puii” lor sunt minusculi, lungi de doar câțiva milimetri. Diferența de dimensiune dintre pui și adulți este atât de mare încât oamenii de știință au fost nevoiți să cerceteze ADN-ul vietăților în ambele stadii, pentru a confirma că sunt din aceeași specie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇