A fost realizat delfinul robot. Ar putea însemna sfârșitul pentru captivitatea animalelor din parcurile acvatice

A fost realizat delfinul robot. Ar putea însemna sfârșitul pentru captivitatea animalelor din parcurile acvatice

Edge Innovations, o companie de inginerie din San Francisco, a realizat un delfin robot, care arată și se comportă întocmai ca unul adevărat.

Compania speră ca într-o bună zi să înlocuiască delfinii ținuți în captivitate în parcuri acvatice cu animale animatronice.

„Există în jur de 30.000 de delfini momentan în captivitate, fiind folosiți pentru a genera miliarde de dolari. Așadar, noi dorim să folosim acel apetit al turiștilor și să oferim alte modalități de a admira și a iubi delfinii”, a explicat Walt Conti, fondator și director executiv al companiei.

ADVERTISING

Delfinul animatronic este produs din silicon, are peste 2,5 metri lungime și cântărește aproape 250 de kilograme.

Compania s-a inspirat din zeci de ani de experiență, după ce a construit în trecut animale animatronice pentru peliculele de la Hollywood, precum „Free Willy”, „Deep Blue Sea” și „Anaconda”, arată Futurism.

Citește și Cum arată un spectacol de circ, în Germania lui 2020 (Video)

„Versiunea 2.0 a delfinului (...) are destulă inteligență artificială pentru a face scufundări, pentru a se întoarce la suprafață, pentru a simula respirația și pentru a se comporta cât mai realistic”, a precizat Roger Holzberg, fost director de creație la Walt Disney, care s-a alăturat companiei Edge pentru a produce acest delfin.

ADVERTISING

Următoarea versiune, Version 3.0, este momentan în dezvoltare și va avea destulă energie prin intermediul acumulatorilor pentru a înota timp de 10 ore fără a necesita încărcare.

Acesta e doar un prim pas către parcuri acvatice și nu numai, unde să nu mai fie ținute animale captive.

U.S. engineering company creates life-like robot dolphin

Vezi și Doi delfini albi au fost în sfârșit eliberați, după 10 ani de captivitate. Poveste cu final fericit (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇