WhatsApp dă startul Communities, o facilitate specială pentru grupuri

WhatsApp dă startul Communities, o facilitate specială pentru grupuri

WhatsApp începe să implementeze Communities, facilitate ce poate fi văzută ca un folder ce conţine fişiere, unde fişierele sunt grupurile de discuţii.

Anunţate de Mark Zuckerberg încă din primăvară, entităţile pe care WhatsApp le numeşte Communities nu sunt altceva decât o umbrelă sub care sunt găzduite grupuri de discuţii cu un numitor comun.

Numitorul comun poate fi, de exemplu, o şcoală, iar comunitatea şcolii să fie compusă din grupuri organizate după diverse criterii - clase, materii etc.

Folosirea comunităţilor oferă mai multe avantaje. Pe de o parte, utilizatorii pot urmări doar grupurile de care sunt interesaţi, în cadrul cărora se discută doar pe tema stabilită, fără a crea „zgomot” pe lângă subiect.

ADVERTISING

Pe de altă parte, administratorii comunităţilor au la dispoziţie instrumente care simplifică gestionarea grupurilor componente. Spre exemplu, administratorii pot alege să trimită mesaje către toate grupurile o dată sau să fie targetate doar anumite grupuri.

Meta spune că lucrează la entităţi similare pentru Facebook şi Instagram.

Totodată, WhatsApp creşte limita de participanţi la 1.024 pentru grupuri şi adaugă posibilitatea realizării conferinţelor video criptate cu până la 32 de utilizatori.

Toate aceste noutăţi vor deveni disponibile pe parcursul următoarelor luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇