Meta anunţă Community Chats, o nouă funcţie de comunicare pentru Facebook şi Messenger

Meta anunţă Community Chats, o nouă funcţie de comunicare pentru Facebook şi Messenger

Grupurile de Facebook şi cele de discuţii de pe Messenger vor avea la dispoziţie un nou tip de comunicare, ce împrumută principiile de funcţionare de la alte aplicaţii.

Numită Community Chats, aceasta facilitate copiază mai multe elemente de la Discord şi alte aplicaţii de comunicare.

Discuţiile din grupuri pot fi organizate pe categorii. Categoriile pot fi stabilite în funcţie de conţinut sau de interesul participanţilor, iar utilizatorii comunică între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali.

ADVERTISING

Această abordare aduce un plus de ordine şi control pentru marile grupuri, care au un număr important de membri şi unde, în mod normal, nu există o organizare a conţinutului, iar informaţia este mai greu de găsit.

Categoriile pot fi create mai mult sau mai puţin nişat. De exemplu, o categorie ar putea fi „Părinţi de fete care joacă tenis”. Într-o astfel de categorie de discuţii, părinţii pot discuta strict pe acest subiect.

Fiecare utilizator poate adera la categoriile de discuţii de care este interesat, ignorând discuţiile despre subiecte care nu sunt de interes. Asta în opoziţie cu citirea tuturor mesajelor dintr-un grup de discuţii.

ADVERTISING

Nu lipseşte nici suportul pentru video şi audio. Pot exista categorii speciale pentru comunicare audio sau video, iar la o sesiune video în cadrul Community Chats pot participa până la 30 de persoane.

După câteva săptămâni de teste, această facilitate va fi implementată atât pentru grupurile de Facebook, cât şi pentru grupurile de discuţii din Messenger.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇