Surpriza din topul celor mai vândute telefoane mobile din toate timpurile

Surpriza din topul celor mai vândute telefoane mobile din toate timpurile

Samsung și Apple domină, de regulă, topurile celor mai vândute smartphone-uri la nivel global. Cu toate acestea, cel mai bine vândut telefon din toate timpurile nu a fost produs de cei doi giganți.

Nokia 1100 ocupă primul loc în topul celor mai vândute 15 telefoane mobile din toate timpurile, realizat pe baza datelor colectate de Yahoo Finance și compania de analiză Omdia.

Peste 250 de milioane de telefoane Nokia 1100 s-au vândut în cei șase ani în care acesta a fost produs. Continuă să rămână cel mai vândut telefon mobil din toate timpurile, deși producția sa a încetat în urmă cu 15 ani, relatează Nokiamob.net.

Destinat inițial pentru piețele subdezvoltate, modelul a devenit foarte popular în întreaga lume și a câștigat o notorietate aparte în rândurile infractorilor, întrucât era vulnerabil la hacking, permițând posibile tranzacții bancare online neautorizate.

ADVERTISING

Pe forumurile online ascunse, hackerii erau dispuși să plătească până la 32.413 dolari pentru telefoanele Nokia 1100 produse în fosta fabrică a companiei din Bochum, Germania, notează sursa citată.

Următoarele locuri în clasamentul all-time sunt ocupate de alte modele de succes: Nokia 1110, iPhone 6/6 Plus (cel mai bine clasat smartphone), Nokia 105 și iPhone 6S/6S Plus.

top-vanzari-telefoane
Sursa: Yahoo Finance, Omdia / Nokiamob.net

Cel mai bine vândut telefon mobil Samsung, E1100, ocupă locul 14, cu 150 de milioane de unități vândute.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deși au cucerit piața globală de smartphone-uri în ultimii ani, producătorii chinezi nu au reușit încă să pătrundă în această ierarhie.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇