Telefoanele Galaxy Z Fold3 şi Galaxy Z Flip3 de la Samsung sunt disponibile în magazinele din România: Află prețul

Telefoanele Galaxy Z Fold3 şi Galaxy Z Flip3 de la Samsung sunt disponibile în magazinele din România: Află prețul

Noile telefoane pliabile de la Samsung, Galaxy Z Fold3 şi Galaxy Z Flip3, sunt disponibile începând de azi în magazinele din România. Iar prețurile sunt foarte piperate pentru utilizatorul obișnuit.

Cele două dispozitive vin cu câteva îmbunătățiri comparativ cu generațiile anterioare.

În primul rând, sunt rezistente la apă - ceea ce e binevenit pentru niște telefoane care se pliază - și au certificare IPX8, adică pot fi scufundate în apă la o adâncime mai mare de un metru. De asemenea, au și o nouă carcasă de aluminiu, care ar trebui să fie foarte rezistentă. Similar, ecranul e protejat de tehnologia Corning Gorilla Glass Victus, pentru o protecție ridicată împotriva zgârieturilor și a căzăturilor.

Galaxy-Z-Fold3
Galaxy Z Fold3 (Foto: Samsung)

Galaxy Z Fold3 este pariul actual al sud-coreenilor în ceea ce privește telefoanele pliabile. Acesta are un ecran principal AMOLED cu diagonală de 7,6 inch și o rată de refresh superioară, de 120HZ. Display-ul secundar are 6,2 inch și aceeași rată de refresh.

ADVERTISING

Samsung a ascuns camera foto frontală (care are o rezoluție de 4MP) sub ecran, fiind astfel primul smartphone Samsung care are această tehnologie.

Pe de altăparte, sistemul foto-video principal are o configuraţie similară cu cea de anul trecut: camera principală de 12MP, cameră ultrawide de 12MP şi una telephoto de 12MP, capabilă doar de 2X zoom optic.

Galaxy Z Fold3 folosește un procesor Snapdragon 888, are 12GB de RAM şi două opțiuni pentru capacitatea de stocare: 256GB sau 512GB. Bateria este mai mică față de versiunea de anul trecut (4.400mAh). De asemenea, este compatibil cu stylusul S Pen.

ADVERTISING

Preț Galaxy Z Fold3 în România, la liber: 8.899,99 de lei (varianta cu capacitate de stocare de 256GB), respectiv 9.399,99 de lei (varianta cu capacitate de stocare de 512GB).

GalaxyZ-Flip3
GalaxyZ Flip3 (Foto: Samsung)

Cu un design care amintește de telefoanele cu clapetă de odinioară, GalaxyZ Flip3 este mai mic, mai compact și mai ieftin. Dar tot costă peste 1.000 de euro!

Acesta are un ecran principal de 7,6 inch, cu 120HZ. Există şi un ecran secundar, pentru afișarea notificărilor, de doar 1,9 inch. Sistemul foto este compus din doar două camere: cea principală de 12MP şi una ultrawide, de 12MP. Camera frontală, ascunsă şi ea sub ecran, are 10MP - la fel ca cea de pe modelul de anul trecut.

ADVERTISING

Smartphone-ul e dotat cu procesorul Snapdragon 888, are 8GB RAM, două posibilități de capacitate de stocare (128GB/256GB) şi o baterie de 3.300 mAh.

Preț Samsung GalaxyZ Flip3 în România, la liber: 5.199,99 de lei pentru versiunea cu capacitate de stocare mai mică, respectiv 5.399,99 de lei pentru cealaltă.

Citește mai multe articole din categoria IT:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇