Rompetrol a fost din nou ținta unui atac cibernetic

Rompetrol a fost din nou ținta unui atac cibernetic

Grupul KMG International, care operează în România mai multe business-uri sub brandul Rompetrol, a anunţat, marţi seară, că serviciul Fill & Go Manager a înregistrat luni o serie de disfuncţionalităţi tehnice, pe fondul unui atac cibernetic de tip DDoS care a afectat acccesul extern pe platforma companiei Rompetrol Downstream.

Sistemele vizate de atacul cibernetic – al doilea din acest an – au fost restaurate.

"Menţionăm că nu s-au înregistrat pierderi de informaţii şi nu au fost afectate datele privind conturile clienţilor (informaţii confidenţiale, limite de alimentare, plăţi etc)”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Departamentul de Comunicare şi Relatii Publice al Grupului KMG International.

ADVERTISING

Anul acesta, compania Rompetrol s-a mai confruntat cu un atac cibernetic, în 7 martie, atunci fiind vorba despre un atac complex de tip malware – ransomware.

La acel moment, compania a decis, pentru protejarea datelor, sistarea temporară a site-urilor şi inclusiv, pentru o scurtă perioadă de timp, a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice.

Începând cu data de 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS - Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atacurile au fost revendicate de o grupare intitulată KillNet, de origine rusă, iar activitatea ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇