Hackerii au pus jos și siteul DNSC, instituția care se ocupă cu securitatea cibernetică în România

Hackerii au pus jos și siteul DNSC, instituția care se ocupă cu securitatea cibernetică în România

Siteul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), organismul care se ocupă chiar de securitatea cibernetică în România, a fost atacat de hackeri, sâmbătă dimineața, fiind indisponibil câteva ore.

Pe 30 aprilie, în jurul orei 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost supus unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți, susține instituția. La ora publicării acestei știri, siteul funcționează încă greu.

„Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, partide și organizații private din România, atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă”, se arată într-un comunicat al DNSC emis sâmbătă.

ADVERTISING

Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rusă ‘Killnet’ și au vizat, vineri, site-urile web gov.ro - mapn.ro - politiadefrontiera.ro - cfrcalatori.ro - otpbank.ro – psd.ro, iar sâmbătă dnsc.ro. DNSC susține că obiectivul atacurilor este indisponibilizarea site-urilor web românești vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Vineri, DNSC a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web românești, și a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directoratul recomandă implementarea rapidă și precisă a măsurilor adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice.

Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇