Primul județ din România care are un site cu statistici COVID-19 actualizate în timp real

Primul județ din România care are un site cu statistici COVID-19 actualizate în timp real

Bihor este primul județ din România care are o platformă cu statistici legate de pandemia de COVID-19, actualizate în timp real.

Pe www.covid19bihor.ro se regăsesc informații utile, precum numărul celor vaccinați, procentul lor din totalul populației, unde sunt centrele de vaccinare, ce incidență există în localități, câte cazuri noi zilnice se înregistrează în județ și alte statistici importante. Iar toate acestea sunt prezentate sub forma unor tabele și grafice ușor de parcurs și înțeles, existând totodată și o arhivă a datelor.

ADVERTISING

În acest fel, bihorenii își pot face simplu și rapid o imagine despre evoluția pandemiei în județul lor.

Site-ul a fost creat la inițiativa Primăriei Oradea, cu sprijinul Instituției Prefectului Bihor, Consiliului Județean Bihor, Direcției de Sănătate Publică Bihor și a Băncii Mondiale, având la bază platforma Graphs.ro, dezvoltată de Dragoș Vana (despre care puteți citi mai multe AICI).

Vestea și mai bună este că platforma poate fi replicată foarte ușor pentru orice județ din țară - doar că autoritățile locale trebuie să intre în contact cu dezvoltatorul proiectului.

ADVERTISING

„Mă bucur mult de existența acestui proiect și de încrederea acordată în platforma Graphs.ro de către instituțiile implicate atât din partea Județului Bihor cât și a Băncii Mondiale.

În crearea acestei platforme am luat în calcul datele publice disponibile la nivelul județului și am realizat grafice și statistici pentru cei mai des întâlniți indicatori ceruți de populație.

De la rata de vaccinare, la incidența și cazurile zilnice, am încercat să creăm o interfață simplă și totodată informativă din care cetățenii să își poată da seama cu o singură privire de situația epidemiologică din județul lor.

ADVERTISING

De asemenea, îmi manifest disponibilitatea către alte județe ce doresc o platformă similară, proiectul fiind unul modular, se poate adapta ușor către nevoile și datele existente la nivelul oricărui județ sau localitate”, a declarat Dragoș Vana, fondator Graphs.ro, pentru SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇