Pentagonul anulează mega-contractul pentru servicii cloud atribuit Microsoft

Pentagonul anulează mega-contractul pentru servicii cloud atribuit Microsoft

Ministerul american al Apărării a anulat mega-contractul pentru servicii cloud (servere interconectate), în valoare de 10 miliarde de dolari, pe care îl atribuise în 2019 Microsoft şi care a fost contestat de Amazon.

Pentagonul explică într-un comunicat că acest contract „nu mai corespunde nevoilor sale” din cauza în special a „evoluţiei cerinţelor” şi „progreselor din acest sector”, relatează AFP.

Ministerul Apărării prevede iniţierea unei noi proceduri pentru angajarea diverselor companii specializate în servicii "cloud".

ADVERTISING

"Odată cu evoluţia mediului tehnologic a devenit clar că acest contract, întârziat mult timp, nu mai corespunde cerinţelor pentru a remedia lacunele în materie de capacităţi" ale Ministerului Apărării, a indicat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Acest contract important, cu o durată de 10 ani, avea ca scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale forţelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligenţa artificială.

Imediat după încheierea licitaţiei în toamna anului 2019, compania Amazon, considerată iniţial drept favorită, a contestat alegerea făcută de Pentagon.

ADVERTISING

Gigantul de comerţ online, devenit expert în servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul preşedinte american Donald Trump că s-ar afla în spatele alegerii Pentagonului din cauza animozităţii sale faţă de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Ministerul american al Apărării intenţionează să-şi întoarcă acum privirea spre mai multe companii, "capabile să răspundă nevoilor sale" la ora actuală.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇