Germania a ordonat Facebook să nu mai proceseze date ale utilizatorilor WhatsApp

Germania a ordonat Facebook să nu mai proceseze date ale utilizatorilor WhatsApp

O autoritate de reglementare germană a ordonat Facebook să nu mai proceseze date ale utilizatorilor WhatsApp, pentru cel puţin trei luni.

Totodată, a cerut unei comisii a autorităţilor de reglementare în domeniul datelor din Uniunea Europeană să ia o măsură similară, astfel încât interdicţia să fie aplicată în toate statele membre UE, transmite Reuters.

Facebook a anunţat că analizează cum să conteste acest ordin.

Gigantul de media socială condus de Mark Zuckerberg analizează modalităţi noi de monetizare a WhatsApp, aplicaţie utilizată de circa 60 de milioane de oameni în Germania, încă de la preluarea acesteia, în 2014, pentru 19 miliarde de dolari.

ADVERTISING

Recent, utilizatorii WhatsApp au fost invitaţi să accepte termeni noi de utilizare şi de confidenţialitate, care oferă companiei o gamă largă de posibilităţi de a partaja date cu Facebook.

Utilizatorii WhatsApp au fost informați că trebuie să accepte termenii noi până pe 15 mai, dacă doresc să continue utilizarea aplicaţiei, care concurează în prezent cu rivali precum Signal şi Telegram.

Majoritatea utilizatorilor care au primit noii termeni ai serviciului au acceptat actualizarea, potrivit Facebook.

ADVERTISING

Comisarul pentru Libertatea informaţiilor şi Protecţia Datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a spus însă că actualizarea este ilegală.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat pentru CNBC că ordinul Autorităţii pentru Protecţia Datelor din Hamburg împotriva Facebook se bazează pe ”o neînţelegere fundamentală a scopului şi efectului actualizării WhatsApp şi, prin urmare, nu are o bază legitimă”.

Citeşte şi:

ADVERTISING

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇