Musk s-a sucit iar şi vrea să cumpere totuşi Twitter

Musk s-a sucit iar şi vrea să cumpere totuşi Twitter

Elon Musk s-a răzgândit iar şi a propus continuarea procedurilor de achiziţionare a platformei de microblogging Twitter, cu suma de 44 de miliarde de dolari.

Musk a făcut propunerea într-o scrisoare către Twitter, a scris Bloomberg, citând persoane care au cerut să nu fie identificate, pentru că informaţiile sunt confidenţiale.

Continuarea procedurilor de achiziţie ar putea facilita evitarea procesului în care fondatorul SpaceX şi Tesla este acuzat de Twitter că nu îşi respectă angajamentele din oferta iniţială de cumpărare.

ADVERTISING

Conform surselor citate, Elon Musk ar intenţiona să menţină oferta de 54,2 dolari pe fiecare acţiune a companiei Twitter, deşi nu este clar dacă nu cere alte modificări contractuale.

Musk şi Twitter urmează să se confrunte în instanţă pe 17 octombrie, la un tribunal din Delaware, compania dorind un ordin care să îi ceară lui Musk să finalizeze acordul de preluare la preţul de 54,20 dolari pe acţiune.

Conform cotidianului Washington Post, Consiliul de administraţie al companiei Twitter analizează oferta de acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este posibil ca reprezentanţii platformei de microblogging să respingă planul lui Elon Musk, dacă acesta prevede modificări semnificative ale ofertei iniţiale.

Acţiunile Twitter erau marţi în creştere cu 12,7% înainte ca tranzacţionarea lor să fie suspendată pentru a doua oară. Acţiunile Tesla au scăzut cu circa 3%.

Musk a convenit în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar după câteva săptămâni a spus că nu mai doreşte să finalizeze acordul pentru că numărul conturilor bot este mult mai mare decât estimarea făcută de companie, de sub 5% din numărul utilizatorilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇