Miliardarul Elon Musk a vrut să tragă de timp în procesul de achiziționare a rețelei sociale Twitter, după ce încheiase un acord cu compania, invocând în câteva mesaje private un discurs pe care Vladimir Putin l-a susținut pe 9 mai.
Mesajele au fost trimise pe 8 mai unui bancher de la Morgan Stanley, instituția bancară care urma să finanțeze o parte din tranzacția lui Musk, și fac referire la discursul pe care Vladimir Putin urma să-l rostească pe 9 mai, la a 77-a aniversare a victoriei Aliaților asupra Germaniei naziste, relatează Insider.
Liderul de la Kremlin a spus cu acea ocazie că decizia de a invada Ucraina în februarie a fost "singura cale corectă".
Mesajele lui Musk au fost prezentate de un avocat al Twitter la o audiere preliminară a procesului pe care compania de social media i l-a intentant fondatorului Tesla și SpaceX.
"Hai s-o lăsăm mai ușor câteva zile. Discursul de mâine al lui Putin este foarte important. Nu ar mai avea rost să cumpăr Twitter dacă ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial", i-a scris Musk bacherului.
Musk a semnat în luna aprilie un acord pentru cumpărarea Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, însă pe 9 iulie a anunțat că renunță la această tranzacție. Conducerea companiei a transmis după câteva zile că îl dă în judecată pentru a-l obliga să respecte înțelegerea.
Avocatul Twitter a arătat că Musk a încălcat termenii acordului și că singurul motiv pentru care el a încercat să se retragă din contract a fost faptul că avea probleme financiare. "Teoria lui despre ceea ce s-a întâmplat nu s-a întâmplat", a spus reprezentantul apărării companiei.
Avocații omului de afaceri susțin, în schimb, că acesta a fost greșit informat de conducerea Twitter despre numărul real de utilizatori zilnici ai platformei și cel al conturilor false, ceea ce echivalează cu o fraudă și o încălcare a termenilor acordului.
Înaintea audierilor de marți, avocații lui Musk au dat citire unei depoziții a unui fost angajat al Twitter care a declarat luna trecută într-o audiere formală a Congresului că platforma de socializare se confrunta cu probleme serioase de securitate. Apărătorii miliardarului au susținut că situația necesita mai mult timp pentru remediere, astfel că tranzacția nu trebuia să aibă loc în aceste condiții.