Elon Musk ar putea fi obligat să cumpere Twitter. A vândut masiv acțiuni Tesla, să facă rost de bani

Elon Musk ar putea fi obligat să cumpere Twitter. A vândut masiv acțiuni Tesla, să facă rost de bani

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vândut acţiuni ale companiei în valoare de 6,9 miliarde de dolari, spunând că fondurile ar putea fi folosite pentru a finanţa o potenţială înţelegere cu Twitter, dacă va pierde o bătălie în instanţă cu platforma de socializare.

„În cazul (sperăm puţin probabil) în care Twitter forţează să se încheie această tranzacţie şi unii parteneri de capital nu vor fi suficienţi, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla”, a spus el, într-un tweet publicat marţi seara târziu.

La începutul lunii iulie, Musk a rupt acordul din 25 aprilie de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forţa să finalizeze tranzacţia, respingând afirmaţia sa conform căreia a fost indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platforma de socializare, considerând că este remuşcarea cumpărătorului în urma unei scăderi a acţiunilor din sectorul tehnologiei.

Cele două părţi se vor judecata pe 17 octombrie.

„Wall Street va vedea în această mişcare de poker că şansele ca Twitter să se înţeleagă cu Musk sunt mai probabile acum”, a scris pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

În alte comentarii scrise pe Twitter, Musk a spus „da” când a fost întrebat dacă a terminat de vândut acţiuni Tesla şi, de asemenea, a precizat că va cumpăra din nou acţiuni Tesla, dacă preluarea Twitter nu se va încheia.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a vândut în aprilie acţiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari şi a spus la acel moment că nu mai sunt plănuite alte vânzări. Dar, de atunci, experţii juridici au sugerat că, dacă Musk va fi forţat să finalizeze achiziţia sau să rezolve disputa cu o penalizare aspră, probabil că va vinde mai multe acţiuni Tesla.

Musk a vândut aproximativ 7,92 milioane de acţiuni între 5 şi 9 august, potrivit mai multor declaraţii depuse la autorităţile de reglementare. El deţine acum 155,04 milioane de acţiuni Tesla sau puţin sub 15% din producătorul auto, conform calculelor Reuters.

Musk a vândut astfel acţiuni Tesla de aproximativ 32 de miliarde de dolari în mai puţin de un an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇