Elon Musk e dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza prăbușirii Dogecoin

Elon Musk e dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza prăbușirii Dogecoin

Elon Musk, care conduce Tesla și SpaceX, a fost dat în judecată de un investitor în Dogecoin, care îi cere 258 de miliarde de dolari, pe motiv că ar fi manipulat moneda virtuală printr-un fel de schemă piramidală.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson l-a acuzat pe Musk, compania de mașini electrice Tesla și compania de turism spațial SpaceX că au făcut să crească artificial moneda virtuală Dogecoin, apoi au determinat-o să se prăbușească.

„În 2019, pârâții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, dar l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se arată în plângere. „Musk și-a folosit statutul de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula (ceea ce reclamantul numește - n.red.) schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere și distracție”.

ADVERTISING

Plângerea se bazează, de asemenea, pe comentariile lui Warren Buffett, Bill Gates și ale altora care pun la îndoială valoarea criptomonedei.

Johnson cere despăgubiri totale de 258 de miliarde de dolari, adică triplarea sumei de 86 de miliarde de dolari reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai 2021.

De asemenea, el cere ca Musk și companiile sale să nu mai promoveze Dogecoin, iar un judecător să constate că tranzacționarea Dogecoin ar reprezenta un joc de noroc, în conformitate cu legislația federală și din New York.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tesla, SpaceX și un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat solicitărilor agenției Reuters de a comenta acuzațiile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇