Instagram a început să testeze fluxul cronologic

Instagram a început să testeze fluxul cronologic

Aşa cum şeful companiei a promis încă de anul trecut, Instagram lucrează la readucerea fluxului cronologic, pe care a început deja să-l testeze.

Încă din prima săptămână a noului an, Instagram a început testarea fluxului cronologic, pe care l-a anunţat anul trecut Adam Mosseri, şeful companiei. Acesta este activat pentru anumiţi utilizatori, probabil un mic procent din cei 2 miliarde de oameni care folosesc platforma.

Fluxul cronologic va afişa postările în funcţie de data publicării, începând cu cele mai noi.

ADVERTISING

Pe lângă acesta, Instagram vrea să mai adauge un flux, astfel că vor exista trei fluxuri pe care utilizatorii să navigheze.

Al treilea flux va fi format din postările creatorilor favoriţi de conţinut şi va reprezenta o cale de a nu rata postările anumitor utilizatori, care, altfel, ar putea fi pierdute în masivul flux generat de algoritmul reţelei.

În partea de sus a ecranului, va exista un buton de unde utilizatorii vor putea schimba între cele trei fluxuri. Tot acolo va apărea opţiunea de gestionare a utilizatorilor preferaţi, care să apară în fluxul Favorites.

ADVERTISING

Totodată, Instagram anunţă ca fluxul principal, Home, va suferi transformări importante şi va ajunge, în timp, să afişeze din ce în ce mai multe recomandări - conţinut care nu vine de la persoanele urmărite, dar despre care algoritmul crede că ar fi de interes pentru utilizator.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇