Google va șterge milioane de conturi în decembrie. Cum te asiguri că nu ești afectat

Google va șterge milioane de conturi în decembrie. Cum te asiguri că nu ești afectat

Gigantul american Google va șterge, începând din 1 decembrie, toate conturile inactive. Cei care le-au creat le vor pierde, dacă nu vor le folosesc cel puțin o dată până la termenul limită.

Google se apucă de curățenie în decembrie și va șterge conturile care nu au fost folosite deloc în ultimii doi ani.

Pentru a fi considerați activi pe platformă, utilizatorii trebuie doar să intre în contul Google cel puțin o dată la doi ani. Prin urmare, persoanele care accesează zilnic sau periodic Gmail, Google Photos, Calendar și Docs nu sunt afectate de măsura anunțată de companie, relatează tech.co.

ADVERTISING

Cum să eviți ștergerea unui cont inactiv

Google a anunțat încă din luna mai că începând din decembrie își va schimba politica asupra conturilor inactive, când acestea vor fi șterse. Vor fi eliminate conturile care au fost create și nu au fost folosite niciodată, dar și cele care nu au mai fost accesate în ultimii doi ani.

Gigantul tehnologic a transmis multiple notificări în ultimele luni atât pe adresele de e-mail inactive, cât și pe cele pentru recuperarea parolelor. "Dacă un cont Google nu a fost folosit sau accesat timp de cel puțin doi ani, vom putea șterge contul și conținutul său - inclusiv conținutul din Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) și din Google Photos", a anunțat compania într-un comunicat.

ADVERTISING

Utilizatorii care vor să-și păstreze conturile dacă nu le-au mai accesat de mult timp trebuie să folosească unul dintre serviciile Google, de exemplu, să facă oricare dintre aceste activități:

  • trimiterea sau citirea unui email;
  • urmărirea unui clip video prin conectarea pe YouTube;
  • utilizarea Google Drive;
  • utilizarea Google Search;
  • descărcarea unei aplicații din Google Play Store;
  • folosirea unui abonament existent configurat prin Contul Google, de exemplu, la Google One, utilizând opțiunea Conectați-vă cu Google pentru conectarea dintr-o aplicație terță sau serviciu terț.
ADVERTISING

De ce șterge Google milioane de conturi

Google vrea să reducă numărul de conturi vulnerabile la amenințări de securitate, precum mesajele spam, tentativele de phishing și preluarea abuzivă, iar conturile inactive sunt mai expuse la atacuri informatice.

În plus, conturile inactive sunt de cel puțin zece ori mai puțin susceptibile să aibă setată o verificare în doi pași, spre deosebire de cele active, arată o analiză proprie a companiei.

"Asta deoarece conturile uitate sau nefolosite se bazează deseori pe parole vechi sau refolosite care pot fi compromise, nu au setată autentificarea din doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorilor", arată Google.

Doar anumite conturi sunt vizate

Compania a confirmat că noua politică se aplică doar conturilor persoanelor fizice. Entități precum școli sau companii încă nu sunt vizate, întrucât compania dorește să limiteze timpul pe care îl alocă gestionării informațiilor personale neutilizate.

Google le recomandă și utilizatorilor care nu sunt în pericolul ștergerii conturilor să verifice setările de securitate, să se asigure că mailul pentru recuperarea parolei este funcțional și să-și copieze datele importante pe alte platforme sau pe dispozitive prin intermediul funcției Takeout.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇