Google, dată în judecată după ce harta sa neactualizată a provocat un accident mortal

Google, dată în judecată după ce harta sa neactualizată a provocat un accident mortal

Compania Google a fost dată în judecată de o familie din SUA. Compania este acuzată că nu a actualizat Google Maps, ceea ce a dus la producerea unui accident mortal.

Rudele unui bărbat din SUA care s-a înecat după ce a căzut cu mașina de pe un pod rupt susțin că accidentul s-a produs deoarece Google nu și-a actualizat hărțile, potrivit BBC.

Familia lui Philip Paxson a dat în judecată compania, pe care o acuză de neglijență.

Bărbatul a murit în septembrie 2022, după ce a încercat să treacă cu mașina peste podul avariat din Hickory, Carolina de Nord. Podul era rupt de nouă ani, însă modificarea de traseu nu apărea pe hărțile Google.

ADVERTISING

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptând ca acesta să-l îndrume în siguranță spre casă, spre soția și fiicele sale.

În mod tragic, în timp ce conducea cu prudență în întuneric și ploaie, el a urmat, fără să bănuiască, indicațiile învechite ale Google către ceea ce familia sa a aflat mai târziu că a fost numit Podul spre nicăieri, timp de aproape un deceniu. El s-a prăbușit în Snow Creek, unde s-a înecat", au explicat avocații familiei.

Locuitorii din zonă au contactat în repetate rânduri Google pentru a solicita modificarea hărților online după ce podul s-a prăbușit în 2013, susțin avocații acuzării.

ADVERTISING

Barierele care inițial au fost plasate la intrarea pe pod au dispărut, fiind vandalizate de persoane necunoscute. De aceea, în proces apar și trei companii locale, care aveau datoria de a întreține podul, au precizat avocații.

Un purtător de cuvânt al Google a anunțat că firma analizează acuzațiile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇