Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold (Video)

Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold (Video)

Pixel Fold, primul smartphone pliabil dezvoltat de Google, a fost prezentat, aşa cum se anticipa, în prima zi a conferinţei Google I/O 2023.

Pixel Fold foloseşte o balama verticală, la fel ca Galaxy Fold, care face ca smartphone-ul să fie închis şi deschis asemenea unei cărţi.

Avantajul acestei abordări este că pot fi acomodate două ecrane. Când telefonul este pliat, poate fi folosit ecranul extern, de 5,8 inch (2092x1080 pixeli, 408 ppi). Deschiderea scoate la iveală ecranul principal, de 7,6 inch (2208x1840 pixeli, 379 ppi). Ambele sunt de tip OLED, cu 120Hz rată de împrospătare.

ADVERTISING

Sistemul foto este compus din trei camere. Camera principală are 48MP (f/1.7) şi este secondată de o cameră ultra-wide (f/2.2) şi una tele (f/3), ambele cu 10,8MP. Acesta oferă un zoom optic 5x.

Pixel Fold se bazează pe chipset-ul Tensor G2 şi are 12GB RAM, respectiv 256/512GB spaţiu de stocare.

Bateria are 4.800mAh şi este compusă din două celule, plasate în cele două părţi ale dispozitivului pliabil. Google pretinde că autonomia va depăşi 48 de ore.

Pixel Fold va costa de la 1.800 de dolari şi va fi disponibil din luna iunie.

Google Pixel Fold: Samsung finally has competition

Revenire pe piaţa tabletelor cu Pixel Tablet

La câţiva ani distanţă de când anunţa că nu va mai produce tablete, Google lansează Pixel Tablet, care marchează revenirea gigantului american pe această piaţă.

ADVERTISING

Pixel Tablet are un ecran LCD de 11 inch cu 2560x1600 pixeli rezoluţie şi o luminozitate de 500 nits.

Noua tabletă Google se bazează pe Tensor G2, chipset-ul dezvoltat intern şi lansat anul trecut. Acesta este susţinut de 8GB memorie RAM şi un spaţiu de stocare de 128/256GB.

Pixel Tablet foloseşte pentru alimentare şi transfer de date un port USB-C. Aceasta este compatibilă Wi-Fi 6 şi dispune de patru difuzoare, respectiv trei microfoane.

Din dotare mai face parte şi camera foto de 8MP de pe spatele tabletei, care nu reprezintă un element esenţial pentru această categorie de produse. Tot 8MP are şi camera frontală.

ADVERTISING

Conform Google, în cazul streaming-ului audio, autonomia ar trebui să fie de până la 12 ore.

Este prima tabletă cu suport integrat pentru Chromecast, conform producătorului.

Pixel Tablet va fi disponibilă din luna iunie, începând de la 500 de dolari, şi va fi livrată împreună cu un nou dock care, separat, ar costa 130 de dolari.

The Pixel Tablet is basically a $500 smart display with a detachable screen

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇