Google a concediat zeci de angajați care au protestat față de contractul de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul

Google a concediat zeci de angajați care au protestat față de contractul de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul

Google a concediat 28 de angajați care au participat la un protest, în două birouri ale companiei, față de cooperarea cu guvernul israelian și cu forțele armate.

Concedierile au loc după ce 9 angajați au fost suspendați și apoi arestați în New York și California, marți, scrie The Verge.

Angajații concediați au protestat față de implicarea Google în Proiectul Nimbus, un proiect de cloud computing al guvernului israelian și al armatei sale. Contractul se ridică la 1,2 miliarde de dolari și include și Amazon.

ADVERTISING

Unii dintre protestatari au ocupat biroul CEO-ului Google Cloud, Thomas Kurian, până când au fost îndepărtați de forțele de ordine.

Luna trecută, Google a concediat un alt angajat pentru că a protestat față de acest contract în timpul unei prezentări a companiei în Israel.

Într-o notă trimisă miercuri tuturor angajaților, Chris Rackow, șeful departamentului de securitate globală al Google, a declarat că „un astfel de comportament nu-și are locul la jobul nostru și nu îl vom tolera”.

El a avertizat, de asemenea, că vor fi luate mai multe măsuri dacă va fi nevoie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Majoritatea covârșitoare a angajaților noștri fac ceea ce trebuie. Dacă sunteți unul dintre puținii care sunt tentați să creadă că vom trece cu vederea comportamentul care încalcă politicile noastre, gândiți-vă mai bine. Compania ia acest lucru extrem de în serios și vom continua să aplicăm măsuri împotriva comportamentului perturbator, inclusiv rezilierea contractului”, se arată în document.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇