Facebook, Twitter și Telegram ar putea fi amendate cu un milion de dolari în Rusia

Facebook, Twitter și Telegram ar putea fi amendate cu un milion de dolari în Rusia

Rețelele de socializare Telegram, Facebook și Twitter sunt chemate în instanță, la Moscova, din cauza contentului de pe platforme, care a nemulțumit autoritățile ruse.

Cele trei sunt pasibile de amenzi de aproape un milion de dolari, pentru că au refuzat să elimine „conținutul interzis”, a informat sâmbătă presa rusă, citată de United Press International.

În total, este vorba despre nouă infracțiuni administrative, care vor fi dezbătute în timpul unei audieri organizate în districtul Tagansky din Moscova, pe 14 septembrie.

ADVERTISING

Facebook se confruntă cu cinci acuzații și o posibilă amendă totală de aproximativ 550.000 de dolari, în timp ce Twitter și Telegram se confruntă cu două acuzații fiecare și amenzi de peste 400.000 de dolari.

Știrile din media ruse nu au detaliat și conținutul pe care autoritățile l-au considerat ofensator.

Aceste acuzații continuă un model recent care vrea cenzurarea giganților occidentali ai rețelelor sociale chiar înaintea alegerilor legislative care încep pe 17 septembrie.

Facebook a fost deja amendată cu aproape 675.000 de dolari până acum, doar în acest an, de Roskomnadzor (Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar luna trecută a fost sancționată cu 200.000 de dolari, pentru că nu a stocat datele utilizatorilor ruşi pe serverele locale, în conformitate cu legislaţia rusă.

Twitter a fost amendată cu 233.000 de dolari pentru „încălcări repetate” ale cerinței de localizare, în timp ce WhatsApp - aplicație deținută de Facebook - a fost amendată cu 55.000 de dolari chiar săptămâna trecută.

Totodată, Roskomnadzor a transmis, joi, Apple și Google că trebuie să elimine aplicația numită „Vot inteligent” dezvoltată de oponenții președintelui Vladimir Putin, care încurajează alegătorii să voteze împotriva partidului Rusia Unită.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇