Facebook a dezactivat mai multe funcții ale Messenger și Instagram. Iată cum vă afectează

Facebook a dezactivat mai multe funcții ale Messenger și Instagram. Iată cum vă afectează

Facebook a dezactivat mai multe funcții ale Instagram și Messenger pentru a se conforma unei modificări a regulilor de confidențialitate din UE.

Astfel, din 21 decembrie, s-a revenit la un serviciu de mesagerie de bază pentru a se încadra în normele UE cunoscute sub denumirea de directiva ePrivacy, conform BBC.

De altfel, unii utilizatori din România au raportat aceste schimbări încă de săptămâna trecută, atunci când au primit şi o notificare în acest sens: „Some features not available. This is to respect new rules for messaging services in Europe. We’re working to bring them back” (Unele funcţionalităţi nu sunt disponibile, pentru a repecta noile reguli pentru serviciile de mesagerie din Europa. Lucrăm să le aducem înapoi).

ADVERTISING

Compania nu a publicat o listă completă cu toate funcţionalităţile pe care le suspendă în Europa, deoarece speră ca unele să poata fi reintroduse.

BBC notează că printre funcțiile dezactivate se află posibilitatea de a face sondaje pe grupurile de Messenger și posibilitatea de a seta porecle pentru prieteni.

The Verge notează că s-ar putea observa modificări la la transmiterea fişierelor pe Messenger şi nu vor mai exista răspunsuri personalizate.

În privința Instagramului, utilizatorii ar putea sesiza lipsa unor stickere.

ADVERTISING

Citește și alte articole importante de pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇