De la hârtie la pixeli: Cum transformă aplicația Army+ serviciile pentru soldați

De la hârtie la pixeli: Cum transformă aplicația Army+ serviciile pentru soldați

Ucraina a introdus oficial aplicația „Armiya (Army)+” în încercarea de a elimina birocraţia pentru personalul militar, permițându-le soldaţilor să trimită rapoarte comandanților și să acceseze diferite alte servicii pe cale electronică.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat public, joi, lansarea aplicaţiei, la o întâlnire la care a participat şi reporterul Kyiv Post. Zelenski a mai spus că Army+ este al doilea element al instituirii statului digital în Ucraina, după aplicația Diia.

ADVERTISING

Aplicaţia va scăpa personalul armatei ucrainene de completarea documentelor obositoare și o birocrație învechită, permițând comandanților și soldaților să se concentreze asupra sarcinilor lor.

Aplicația va oferi cursuri și programe de formare, precum și acces la toate serviciile sociale oferite de stat și va include, de asemenea, suport IT și sondaje pentru a monitoriza situația reală cu privire la proviziile militare.

„Aceasta este doar prima lansare a Armiya+ – așa cum am adăugat noi funcții la „Diia”, vom continua să îmbunătățim Armiya+”, a spus Zelenski.

ADVERTISING

Ministrul Apărării, Rustem Umerov, a precizat că digitalizarea este un proces ireversibil esențial pentru eficacitatea și capacitatea forțelor de apărare. „Armiya+ va oferi toate serviciile militare într-un singur sistem - bănci, instruire, procesare digitală a documentelor, logistică, probleme de personal și feedback”, a adăugat Umerov.

Ministerul Apărării își propune să creeze un ecosistem care simplifică și clarifică viața militară. Ministrul a promis că, în viitor, Army+ va integra servicii pentru familiile de militari.

ADVERTISING

Aplicația le va permite soldaților să trimită rapoarte cu câteva clickuri și să urmărească starea procesului prin diferite etape, cum ar fi „în curs de înregistrare”, „în așteptarea semnăturii”, „aprobat” sau „respins”. Comandanții trebuie să justifice motivele oricăror respingeri și să semneze documentele electronic.

Armiya+ va avea şi sondaje pentru a permite statului să adune rapid opinii de la soldați cu privire la diverse probleme.

Aplicația va sprijini o comunicare fiabilă prin chat-uri securizate. Caracteristici suplimentare, cum ar fi comanda de muniție și cereri de evacuare, sunt în curs de dezvoltare.

Aplicația este disponibilă pentru descărcare pe Google Play și App Store, dar este accesibilă numai personalului militar.

Digitalizarea în Ucraina avansează rapid, cu realizări remarcabile, inclusiv diverse platforme online precum Diia pentru documente electronice, înregistrarea afacerilor și alte servicii. În ciuda progreselor actuale, provocările rămân încă, dar revoluția digitală a Ucrainei continuă, scrie Kyiv Post.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇