Apple ar putea lansa un iPhone 14 doar cu eSIM, o tehnologie tot mai populară

Apple ar putea lansa un iPhone 14 doar cu eSIM, o tehnologie tot mai populară

Apple ar putea lansa o variantă a noului iPhone 14 fără slot SIM fizic, doar cu eSIM, o tehnologie tot mai populară printre utilizatorii de smartphone-uri, pe care analiştii o văd ca o “evoluţie naturală” care va duce la o experienţă îmbunătăţită.

Tehnologia eSIM câştigă teren pe pieţele din Europa şi Asia, iar în SUA trei mari operatori se pregătesc pentru un viitor fără cartele SIM fizice, aflăm dintr-un material Wall Street Journal citat de 9to5mac.com.

“Este o evoluţie naturală. Va face ca experienţa să fie mai bună pe parcurs”, spune Jeff Howard, vicepreşedinte al departamentului de dispozitive mobile şi accesorii din cadrul companiei americane de telecomunicaţii AT&T.

ADVERTISING

Încă de la începutul anului, analiştii opinau că lansarea unui iPhone care să aibă doar opţiunea eSIM este o doar chestiune de timp, iar acest lucru s-ar putea întâmplă chiar cu iPhone 14, care va fi prezentat în septembrie.

Este însă puţin probabil ca Apple să parieze exclusiv pe noua tehnologie, ci mai degrabă ar putea lansa doar o variantă fără slotul SIM a noului model, pe care să o testeze pe anumite pieţe.

iPhone 13 a fost prima serie de smartphone-uri Apple cu suport dual-eSIM, ceea ce înseamnă că nu trebuie să foloseşti o cartelă SIM fizică pentru a avea mai multe numere.

ADVERTISING

Există mai multe motive pentru care tehnologia eSIM este viitorul, suţine Anthony Goonetilleke, preşedinte în cadrul companiei de software eSIM Amdocs.

„Poţi să trimiţi dintr-o dată o actualizare de securitate către milioane de oameni la nivel global dacă este descoperită o breşă. Nu poţi face acest lucru cu cartelele SIM fizice”, spune Goonetilleke.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇