Zonele din România unde noul coronavirus evoluează cel mai agresiv. În două județe s-a depășit incidența de 6 la mia de locuitori

Noul coronavirus s-a transmis cel mai mult în Sălaj și în Cluj, potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Județul Sălaj este la acest moment cel mai afectat din România de răspânirea noului coronavirus, cu o rată de infectare de 6,49 la mia de locuitori.

De la raportarea precedentă, de vineri, 6 noiembrie, rata de infectare în Sălaj a crescut cu aproape jumătate de procent.

Incidenta-pe-judete-Covid-19-pe-6-octombrie-1
Incidența pe județe pe data de 6 octombrie 2020

Foto: Graphs.ro

A doua cea mai mare rată de infectare, la nivelul țării, s-a raportat în Cluj. Aici s-a ajuns la o rată de 6,15 la mia de locuitori. La raportarea din ziua precedentă, în Cluj rata era de 5,92 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Județul Timiș ocupă locul 3 în topul celor celor mai afectate județe de pandemie, cu o rată de infectare de 5,88 la mia de locuitori (în creștere de la 5,76 la mia de locuitori).

incidente-pe-judete-Covid-19-1
Incidența pe județe pe data de 7 octombrie 2020

Foto: Graphs.ro

Rate de infectare peste 5 la mia de locuitori s-au mai înregistrat și în Bihor și în Alba.

Bucureștiul are, astăzi, o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori, staționar față de raportarea precedentă.

Cea mai mică rată de infectare rămâne în Vrancea (1,37 la mia de locuitori, în creștere de la 1,2) și în Tulcea (1,38 la mia de locuitori, în creștere de la 1,25, la raportarea precedentă).

ADVERTISING

Cifrele sunt totuși orientative, având în vedere modul inegal de testare în teritoriu, existând zone în care se testează masiv și altele în care procesul este foarte redus.

Citește și:

Cifre record pentru weekend: Aproape 10.000 de cazuri noi de Covid-19 si 130 de morți (Infografice)

E oficial! De luni intră în vigoare noi restricții dure: Se închid toate școlile și grădinițele, e interzis fără mască pe stradă, nu avem voie să ieșim din casă noaptea şi telemunca devine obligatorie unde e posibilă

Prof. Cherecheș: Bifăm ca pe vremea lui Ceaușescu. Marele pericol din decembrie și când ar putea scădea cifrele Covid - Interviu

ADVERTISING

Vrem să reducem EXPLOZIA: Povestea voluntarilor care ajută DSP București în lupta împotriva Covid-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇