Ziua 976: Atacuri soldate cu morți și răniți în Kiev și Dnipro. Rușii anunță că au mai cucerit o localitate

<span style="color:#990000;">Ziua 976</span>: Atacuri soldate cu morți și răniți în Kiev și Dnipro. Rușii anunță că au mai cucerit o localitate

În ziua 976 a războiului din Ucraina, Rusia a continuat să atace cu drone Kievul și zonele din jur, provocând mai multe victime, în cel de-al 16-lea atac aerian asupra capitalei din octombrie. De asemenea, doi adulţi şi un copil au fost ucişi, iar alte 19 persoane au fost rănite, inclusiv mai mulţi minori, în cadrul unui atac nocturn asupra oraşului Dnipro.

În același timp, pierderile din tabăra rusească cresc dramatic: în ultimele 24 de ore, estimările arată că 1.690 de soldați au fost uciși sau răniți.

Pe fondul acestor tensiuni, comunitatea internațională, reprezentată de Grupul Celor Șapte (G7), își reafirmă sprijinul față de Ucraina prin acordarea unui împrumut semnificativ, evidențiind astfel angajamentul de a ajuta țara în fața agresiunii ruse.

ADVERTISING

Situația pe front

  • Atacuri asupra Kievului, soldate cu victime: Vineri noapte, într-un cartier din Kiev, o adolescentă a fost ucisă și alte șase persoane au fost rănite în urma unui atac cu drone, al 16-lea asupra capitalei din luna octombrie. Șeful administrației militare a orașului Kiev a declarat că unul dintre răniți a fost transportat la spital, în timp ce ceilalți au primit îngrijiri la fața locului.
  • Atac cu victime și în Dnipro: Doi adulţi şi un copil au fost ucişi, iar alte 19 persoane au fost rănite, inclusiv mai mulţi minori, în oraşul Dnipro, aflat în partea central-estică a Ucrainei, într-un atac rusesc cu rachetă, potrivit autorităților regionale.
  • Bombardamente în Harkov - Forțele ruse au lovit satul Radkove din districtul Chuhuiv, regiunea Harkov. O casă a fost distrusă, iar o persoană a murit. „Cadavrul unui bărbat de 65 de ani a fost recuperat de sub dărâmăturile unei case”, a anunțat administrația militară a regiunii Harkov.
  • Rușii anunță că au mai cucerit o localitate - Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au preluat controlul asupra așezării Oleksandropil din estul Ucrainei, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti.
  • Ucraina va fi nevoită să lupte împotriva Coreei de Nord - Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut partenerilor să exercite mai multă presiune asupra Rusiei și să ofere un sprijin mai mare Ucrainei, în contextul probabilei intrări a armatei nord-coreene într-un război împotriva Ucrainei în zilele următoare. „Fiecare zi de război dovedește că Moscova este hotărâtă să-și continue agresiunea. Ei (rușii – n.red.) nu vor nimic altceva. Și de aceea încearcă să-și mărească producția de arme, de aceea consideră din ce în ce mai mult Coreea de Nord un aliat, iar soldații lor ar putea fi pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei în orice zi”, a spus Zelenski.
  • Pierderi mari în tabăra rusească: În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a raportat pierderi semnificative pentru Rusia, estimând că 1.690 de soldați au fost uciși sau răniți. De la începutul războiului, Moscova a pierdut aproximativ 687.600 de militari pe câmpul de luptă, conform Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.
ADVERTISING

Alte informații relevante

  • Ucraina primește un împrumut de la G7: Grupul Celor Șapte (G7), format din cele mai avansate economii din lume, a anunțat un acord pentru acordarea unui împrumut de aproximativ 50 de miliarde de dolari Ucrainei. Acest împrumut va fi rambursat din dobânzile generate de activele ruse blocate în urma sancțiunilor impuse de Occident.
  • Elicopter prăbușit în Rusia - Un elicopter Mi-2 s-a prăbuşit în regiunea Kirov din centrul Rusiei. Toate cele patru persoane aflate la bord au murit, au anunţat autorităţile de urgenţă. Elicopterul, operat de un singur pilot şi care transporta un medic şi doi paramedici, s-a prăbuşit într-o pădure din apropierea satului Beleenki, la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova, potrivit unui comunicat al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Salvatorii au găsit iniţial doar trei cadavre la locul accidentului, dar ulterior l-au localizat pe al patrulea, a precizat ministerul. Autorităţile nu au precizat imediat care ar fi fost cauza accidentului. Mi-2 este un elicopter mic, de concepţie sovietică, utilizat în diverse scopuri.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇