Zelenski spune că Ucraina nu este granița dintre orci și elfi

Zelenski spune că Ucraina nu este granița dintre orci și elfi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face o nouă trimitere la seria Stăpânul Inelelor (Lord of the Rings), în contextul războiului din Ucraina, dar și al intrării țării sale pe traseul oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„S-a recunoscut oficial că Ucraina nu este o punte, nu este o pernă între Occident și Rusia, nu este un tampon între Europa și Asia, nu este o sferă de influență, nu este o zonă „gri”, nu este un teritoriu de tranzit. Nu e granița dintre orci și elfi. Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE. Ucraina este candidată la aderarea la Uniunea Europeană!”, a spus Zelenski, citat de The Guardian, într-un nou comentariu cu privire la decizia UE de a acorda Ucrainei statutul de țară candidată la aderare.

ADVERTISING

Declarația vine în contextul în care trupele ruse de ocupație sunt denumite de ucraineni „orci”, o referire la personajele negative din seria Stăpânul Inelelor.

Zelenski a mai comparat recent rezistența țării sale în fața Federației Ruse cu aceea a rebelilor și a cavalerilor Jedi din seria Războiul Stelelor (Star Wars) împotriva Imperiului condus de împăratul malefic și Darth Vader.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇