Zelenski a apărut ca hologramă la o conferință de tehnologie din Paris, ca în Star Wars: Vom învinge imperiul (Video)

Zelenski a apărut ca hologramă la o conferință de tehnologie din Paris, ca în Star Wars: Vom învinge imperiul (Video)

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi, în cadrul unei conferințe la Paris, printre marile firme de tehnologie, apărând ca o hologramă și făcând referire la „Războiul Stelelor”, în încercarea de a obține ajutor în lupta țării sale împotriva Rusiei.

Zelenski a declarat în fața unei mulțimi de sute de persoane, la târgul VivaTech, că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală, relatează The Guardian.

„Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din Războiul Stelelor pe care îl punem în practică”, a spus el.

ADVERTISING

„Vom învinge și imperiul”, a spus el, comparând forțele ruse cu personajele negative din franciza „Războiul Stelelor”.

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția, în următoarele săptămâni.

„Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a folosi cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a spus el, adăugând: „Este un experiment și o revoluție digitală, precum și modernizarea sistemului actual, toate în același timp”.

ADVERTISING

Ucraina a fost lăudată pentru utilizarea tehnologiei în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar apelând cu succes la Elon Musk pentru a furniza infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇