Zelenski spune că Putin n-a vrut să facă armistiţiu nici de Paște: Arată foarte bine modul în care tratează de fapt credința creștină

Zelenski spune că Putin n-a vrut să facă armistiţiu nici de Paște: Arată foarte bine modul în care tratează de fapt credința creștină

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat faptul că Rusia a respins propunerea de încetare umanitară a focului în perioada Paștelui ortodox.

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de a stabili un armistițiu de Paște. Aceasta arată foarte bine modul în care conducătorii acestui stat tratează de fapt credința creștină, una dintre cele mai fericite și mai importante sărbători.
Dar ne păstrăm speranța. Speranță pentru pace, speranță că viața va învinge moartea”, a transmis Zelenski.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a propus un armistițiu de Paște care să înceapă la 21 aprilie și să dureze patru zile. În acest timp s-ar fi putut organiza coridoare umanitare pentru civili, iar militarii ar fi încetat să se ucidă unii pe alții.

ADVERTISING

Ucrainenii au cerut ca măcar de sâmbătă până duminică să nu se mai tragă, dar Putin i-a refuzat.

De altfel, credincioșii din Ucraina au fost sfătuiți deja să nu meargă la biserică de Paște, pentru că rușii vor profita și vor ataca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇