Zelenski și poporul Ucrainei, propuși la Nobelul pentru Pace. Zeci de politicieni semnează cererea, inclusiv un român

Zelenski și poporul Ucrainei, propuși la Nobelul pentru Pace. Zeci de politicieni semnează cererea, inclusiv un român

Mai mulți politicieni europeni au făcut o propunere comună Comitetului Nobel, nominalizându-i pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și întregul popor ucrainean la premiul Nobel pentru Pace.

Scrisoarea deschisă este semnată de 36 de persoane, printre care regăsim actuali și foști parlamentari din diverse țări din Europa, europarlamentari sau chiar foști miniștri.

Și un român se află între semnatari. Este vorba de europarlamentarul USR Vlad Marius Botoș.

Politicienii cer Comitetului să redeschidă și să reconsidere lista de nominalizări la Nobelul pentru Pace și să fie adăugați și Zelenski și ucrainenii. Perioada de nominalizări s-a închis pe 31 ianuarie.

ADVERTISING

”Suntem martorii curajului poporului ucrainean, care rezistă în acest război adus asupra lor de Rusia. Luptă să păstreze democrația și autonomia. Peste tot în Ucraina oamenii se ridică pentru a lupta împotriva unui regim autoritar. Credem că acesta este momentul în care să le arătăm ucrainenilor că lumea e de partea lor”, se arată în scrisoare.

Aici puteți citi integral scrisoarea

Documentul rămâne deschis până pe 30 martie pentru orice lider politic din lume, care vrea să se alăture apelului și să semneze.

ADVERTISING

Comitetul Nobel nu a emis până la acest moment un punct de vedere.

Război în Ucraina. Ziua 23 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇