Ucraina prelungeşte cu trei luni legea marţială şi perioada de mobilizare generală

Ucraina prelungeşte cu trei luni legea marţială şi perioada de mobilizare generală

Parlamentul Ucrainei a votat duminică extinderea legii marţiale şi a mobilizării generale cu 90 de zile, până în 23 august, după ce joi preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret în această privinţă

Mobilizarea generală înseamnă că niciun bărbat între 18 și 60 de ani nu are voie să părăsească țara.

Zelenski a declarat joi că Rusia încă mai caută o "armă minune" cu care să-şi atingă obiectivele, ceea ce arată "eşecul total al acestei operaţiuni şi teama Moscovei de a-şi recunoaşte greşelile".

"Cât timp va dura eliberarea teritoriilor ocupate? Doar situaţia reală de pe câmpul de luptă poate da un răspuns la această întrebare. Încercăm să fie cât mai curând posibil. Asta e sigur. Suntem obligaţi să alungăm ocupanţii şi să garantăm o securitate reală pentru Ucraina", a declarat Zelenski.

ADVERTISING

De aceea, "am semnat decretele privind prelungirea regimului juridic vizând legea marţială şi termenul de mobilizare generală. Sper ca Rada Supremă (Parlamentul unicameral) a Ucrainei să sprijine această decizie în viitorul apropiat. Armata noastră şi toţi cei care apără statul trebuie să aibă toate instrumentele legale pentru a acţiona cu perseverenţă", a precizat el, citat de EFE şi Interfax-Ukraina.

Ziua 88 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Legea marțială a fost introdusă pe 24 februarie în toate teritoriile Ucrainei, după ce Vladimir Putin a declarat în zori începerea unei „operaţiuni militare”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇