Zelenski spune că a recâştigat peste 1.000 de localităţi: Ucrainenii îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate (Video)

Zelenski spune că a recâştigat peste 1.000 de localităţi: Ucrainenii îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate (Video)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata sa a recâştigat vineri controlul asupra a şase localităţi ocupate de forţele ruse şi asupra a 1.015 de la începutul conflictului, în februarie.

Acesta a mai susţinut că Rusia a pierdut 27.000 de soldaţi, mulţi dintre ei tineri recruţi, precum şi peste 3.000 de tancuri, vehicule blindate şi vehicule militare convenţionale, precum şi drone şi elicoptere. Zelenski a adăugat însă că nimeni nu poate estima cât va dura războiul.

În mesajul transmis vineri noapte, liderul ucrainean a estimat că peste 27.000 de soldaţi ruşi au murit, majoritatea tineri recruţi, şi că peste 3.000 de vehicule militare au fost distruse.

ADVERTISING

Subliniind că nimeni nu poate estima cât va dura războiul, Zelenski a precizat că ucrainenii acţionează pentru a-l scurta, dar că acest lucru nu depinde doar de poporul ucrainean, care a făcut maximum posibil, ci şi de statele partenere.

Ziua 80 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Zelenski și-a început mesajul cu adresarea „oameni invincibili ai celei mai frumoase țări” și a precizat că fiecare zi de război reprezintă o creştere a ameninţărilor la nivel global, creând o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa.

ADVERTISING

"Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei", a afirmat preşedintele Ucrainean.

''Continuăm să reconstituim teritoriile libere ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 localităţi au fost eliberate, adică încă şase în ultimele 24 de ore'', a spus el în obişnuitul său discurs zilnic.

ADVERTISING

Nu este clar exact cât teritoriu reprezintă acele aşezări. Zelenski a subliniat şi alte realizări ale armatei ucrainene în acele zone.

„Refacem acolo alimentarea cu energie electrică, cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el.

"Desigur, ne amintim fiecare oraş şi fiecare comunitate care este încă sub ocupaţie. Herson, Melitopol, Berdyansk, Enerhodar, Mariupol şi toate oraşele din Donbas", a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mai afirmat că „eliberarea treptată a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇