Zelenski exclude prin decret posibilitatea de a negocia cu Putin. Kremlinul așteaptă "viitorul președinte"

Zelenski exclude prin decret posibilitatea de a negocia cu Putin. Kremlinul așteaptă "viitorul președinte"

Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care interzice orice negociere cu Vladimir Putin. În replică, Kremlinul a anunțat că va aștepta pentru a discuta cu „un viitor președinte” al Ucrainei.

Decretul semnat de președintele Ucrainei întărește deciziile Consiliului de Securitate și ale Consiliului de Apărare a țării, ca reacție la anexarea unor teritorii ucrainene anunțată de Rusia.

Documentul prevede "imposibilitatea negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin" și aprobă cererea Ucrainei de aderare în regim de urgență la NATO, relatează Meduza.

ADVERTISING

Decretul are data de 30 septembrie, dar a fost publicat marți, pe site-ul președinției Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat într-o conferință de presă refuzul lui Zelenski de a negocia cu Putin. "Vom aștepta o schimbare de poziție a președintelui actual sau vom aștepta viitorul președinte al Ucrainei, care își va schimba pozițiile în interesul poporului ucrainean", a spus acesta.

Vladimir Putin a semnat pe 30 septembrie documentele privind "alăturarea la Rusia" a autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk și a teritoriilor ocupate din regiunile ucrainene Zaporojie și Herson. În aceeași zi, Kievul a formulat cererea de aderare a Ucrainei la NATO, iar Zelenski a declarat că este pregătit pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇