Timișoara: Zeci de elevi și profesori de la un liceu au ajuns la spital. Au simptome de intoxicație, dar nu se știe de la ce li se trage

Timișoara: Zeci de elevi și profesori de la un liceu au ajuns la spital. Au simptome de intoxicație, dar nu se știe de la ce li se trage

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal Timişoara, cu simptome de intoxicaţie.

Până la ora transmiterii acestei ştiri au fost contabilizate 86 de cazuri cu simptome atât la elevi, cât şi la profesori.

Nu se cunoaşte cauza, mai ales că liceul nu are cantină, nu este racordat la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare.

Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

Noaptea trecută nouă elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, iar la primele ore ale dimineţii alte 12 persoane au ajuns la spital.

ADVERTISING

15 copii sunt, în prezent, internaţi la Spitalul de Copii, alţi doi sunt la Spitalul Municipal şi tot la Spitalul Municipal este internat şi un profesor.

Cu toţii au simptome de intoxicare. Au acuzat dureri abdominale, vărsături, scaune diareice.

De asemenea, alţi elevi şi profesori cu aceleaşi simptome nu s-au dus la spital.

Şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

O şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a început la ora 9.00, la Prefectura Timiş.

”În acest moment copiii au rămas acasă. Echipe ale ISU Banat au fost azi noapte pentru a preleva probe chimice, iar echipe ale DSP se află şi în acest moment în şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente. Analizăm toate variantele”, a anunţat subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu.

ADVERTISING

”Legat de situaţia de la Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii, vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome. O parte internaţi, o parte acasă. Toată noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanţi ISU, conducerea Loga”, a transmis şi Aura Danielescu, inspector-şef al ISJ Timiş.

Cursuri suspendate

”Considerând a fi o situaţie obiectivă, o situaţie excepţională, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, şi anunţând Ministerul Educaţiei, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, anunţă conducerea Colegiului Naţional C.D. Loga din Timişoara.

ADVERTISING

Totodată, conducerea şcolii a trimis un set de chestionare tuturor elevilor şi profesorilor pe grupurile claselor, pentru a se realiza un bilanţ al copiilor şi profesorilor afectaţi, dar şi pentru a se putea stabili un element comun care ar fi putut duce la intoxicare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇