Vreme extremă în SUA: Zeci de morți, majoritatea găsiți înghețați în mașini sau pe stradă (Video)

Vreme extremă în SUA: Zeci de morți, majoritatea găsiți înghețați în mașini sau pe stradă (Video)

Bilanțul morților din cauza vremii extreme din SUA continuă să crească, cea mai afectată zonă fiind Buffalo. Mulți oameni au fost găsiți morți în mașini sau pe stradă, blocați de zăpada care a trecut și de 1 m înălțime și înghețați de temperaturile care au depășit minus 45 de grade Celsius. Vestea bună este că se reia treptat alimentarea cu curent. 200.000 de gospodării mai sunt în beznă, față de peste 1,7 milioane, cu o zi înainte.

Potrivit BBC, ultimele informații arată că cel puţin 47 de persoane au murit din cauza vremii extreme din ultimele zile din Statele Unite, cele mai multe în Buffalo.

ADVERTISING

În Buffalo, vestul New York-ului, ninsorile abundente şi vânturile puternice au dus la o vizibilitate aproape de zero în aer liber. Stratul de zăpadă a depășit 1 m în unele zone, mașinile au fost îngropate în zăpadă, drumurile au fost impracticabile, iar stațiile electrice au înghețat. Chiar și vehiculele trimise pentru deszăpezire sau salvările au rămas blocate în zăpadă.

Meteorologii au avertizat că temperaturile pot ajunge şi la -48 grade Celsius.

Mulți dintre cei decedați în Buffalo au fost găsiți înghețați în mașini sau pe stradă, blocați de bancuri de zăpadă, informează CNN.

ADVERTISING

Sute de trupe ale Gărzii Naționale au fost trimise pentru a ajuta salvatorii din New York. Peste 500 de intervenții de salvare au avut loc până duminică, inclusiv pentru nașterea unui copil și în ajutorul unui bărbat al cărui dispozitiv care îi alimenta inima mecanică mai avea doar 4% baterie.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat pentru CNN că este „cea mai devastatoare furtună din istoria Buffalo”. De asemenea, a avertizat că perioada critică nu a trecut și a îndemnat locuitorii să nu iasă pe străzi, unde viața le poate fi pusă în pericol. De altfel, în unele zone, există interdicție de circulație cu mașina pe drumurile publice.

Și Serviciul Meteorologic al SUA a avertizat din nou că frigul prezintă un risc mortal, călătoriile sunt „extrem de periculoase” şi „uneori imposibile” şi i-a îndemnat americanii din zonele afectate să rămână în casă.

Vremea rece a perturbat şi traficul aerian în anumite părţi ale Statelor Unite, mii de zboruri fiind anulate.

ADVERTISING

Vestea bună este că alimentarea cu curent electric este restabilită treptat. Duminică după-amiază, din totalul iniţial de 1,7 milioane de gospodării, mai erau fără curent 200.000.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇