2.000 de zboruri au fost anulate în pragul Crăciunului, din cauza furtunii din SUA

2.000 de zboruri au fost anulate în pragul Crăciunului, din cauza furtunii din SUA

Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri interne începând de sâmbătă dimineața, în urma unei furtuni masive care a blocat operațiunile aeroportuare din Statele Unite și a frustrat mii de călători de sărbători.

Totalul zborurilor afectate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite se ridicau la aproximativ 4.000 până sâmbătă dimineață, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Anulările de zboruri de sâmbătă dimineață au inclus peste 450 de la Southwest Airlines și aproape 400 de la Delta Air Lines Inc.

ADVERTISING

Problemele au survenit în condițiile în care o furtună arctică a cuprins sâmbătă o mare parte din Statele Unite, provocând întreruperi de energie electrică și accidente auto. Temperaturile în cădere liberă au fost prognozate să aducă cea mai rece noapte de Crăciun înregistrată vreodată în mai multe orașe, din Pennsylvania până în Georgia.

Temperaturile sunt prognozate să atingă sâmbătă doar minus 13 grade Celsius în Pittsburgh, depășind precedenta cea mai rece temperatură din istorie în Ajunul Crăciunului, stabilită în 1983, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

ADVERTISING

Furtunile de iarnă au crescut în frecvență și intensitate în ultimii 70 de ani, potrivit Programului american de cercetare a schimbărilor globale. Acest lucru este cauzat în parte de schimbările climatice, potrivit Environmental Defense Fund, deoarece planeta evaporă mai multă apă în atmosferă pe măsură ce se încălzește, ceea ce duce la mai multe precipitații în general.

Vineri, anulările de zboruri din SUA se ridicau la 5.936, potrivit FlightAware.

Căile ferate de pasageri Amtrak au anulat, de asemenea, zeci de trenuri până la Crăciun, perturbând călătoriile de sărbători pentru mii de persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇