Violenţe la Munchen, unde mii de nemţi au ieşit să protesteze faţă de noile restricţii (Video)

Violenţe la Munchen, unde mii de nemţi au ieşit să protesteze faţă de noile restricţii  (Video)

La Munchen – capitala landului federal Bavaria şi al treilea oraş ca mărime din Germania, după Berlin şi Hamburg -, unde 5.000 de manifestanţi au protestat, miercuri seara, faţă de restricţiile legate de pandemia de coronavirus, s-au înregistrat acte individuale de violenţă împotriva Poliţiei şi a presei.

Poliţiştii au folosit spray-uri iritante şi bastoane împotriva demonstranţilor agresivi, relatează dpa.

S-au consemnat 14 contravenţii, inclusiv atacarea forţelor de ordine şi portul de însemne ale unor organizaţii interzise ca neconstituţionale. Poliţia a efectuat 11 arestări, dar nu a dat detalii despre agenţii atacaţi.

O demonstraţie autorizată împotriva restricţiilor fusese anulată anterior, dar grupuri de oameni au răspuns apelurilor online pentru „plimbări” spontane prin Munchen.

The German police is no match for thousands of protesters!

Până la urmă, acestea s-au transformat într-un protest de stradă şi manifestanţii s-au îndreptat spre centrul oraşului, unde a intervenit Poliţia.

Protestatarii au ignorat, iniţial, solicitările Poliţiei de a se împrăştia, dar marşul neautorizat s-a terminat în cele din urmă în jurul orei 21:30. În centru au rămas însă câteva grupuri, au afirmat poliţiştii.

Munich Demo Freedom Protest 22nd December 2021

O manifestaţie separată la care au participat circa 160 de persoane care se opuneau demonstraţiei autorizate iniţial s-a desfăşurat fără incidente.

ADVERTISING

Confruntată cu ameninţarea variantei Omicron a Covid-19, Germania va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi cancelarul german Olaf Scholz.

”Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare”, a subliniat cancelarul, după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ”al cincilea val deja ameninţă”.

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cancelarul german a anunţat, de asemenea, că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇